M.B.T. transport & oliehandel

 

Installatie bovengrondse opslag - inhoudmeetsystemen - tank en installatiecertificaat

Er gaat van alles veranderen, ook voor u! De overheid scherpt de regelgeving aan omtrent opslagtanks die vallen onder de PGS30 en de installatie daarvan. Per 1 januari 2015 dient iedere tankeigenaar, voor zowel tanks met een grote als met een kleine inhoud, in het bezit te zijn van een tank- en installatiecertificaat.

Voor een goed advies op maat, voor een juiste installatie en voor een goede certificering bent u bij ons aan het goede adres. Wij helpen u graag!    Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Ook voor het registreren van uw brandstofverbruik en inhoudmeetsystemen kunt u bij ons terecht.

IBC keuring

IBC'S oftewel niet-stationaire opslag- en afleverinstallaties zijn twee soorten regelgeving van toepassing

  • Regelgeving voor transport over de weg; en 
  • Regelgeving van toepassing op de locatie van opstelling/gebruik.

Deze niet stationaire opslag wordt ook wel "tijdelijk"genoemd. Daarmee wordt bedoeld een periode van maximaal 6 maanden.

Indien de opslag en aflevering gedurende een aaneengesloten periode van meer dan zes maanden zal plaatsvinden , dan moet een stationaire installatie worden aangelegd.

MBT-Zonneveld BV is gecertificeerd volgens de BRL-K744. Wij kunnen voor u de keuringen en het onderhoud verrichtten. Volgens de PGS30 wordt tenminste iedere 2,5 jaar vanaf in gebruik name een visuele controle uitgevoerd op een niet-stationaire opslag-en afleverinstallatie. Buiten de 2,5 jaarlijkse visuele beoordeling is er een inwendige beoordeling nodig in hoeverre het inwendige van de tank onderhevig is geweest aan faal- en degradatiemechanisme , zoals (put)corrosie.

Deze keuring moet tenminste 15 jaar na in gebruik name plaatsvinden. MBT-Zonneveld BV kan dit voor u verzorgen.

Voor informatie of om een afspraak te maken kunt u ons een email sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Als de IBC wordt aangeboden om te laten keuren, dient de IBC met een service auto bereikbaar te zijn, hij dient leeg te zijn en de lekbak dient schoon en leeg te zijn.

De KIWA documenten en logboek moeten aanwezig zijn, zijn deze er niet dan kan MBT tegen meerprijs voor u nieuwe exemplaren regelen.

bullet   Klik hier om het PGS30 rapport te lezen.

BRL-K744 Toepassingsgebied 2 Controle en onderhoud